1ste+2de leerjaar: ALECHINSKY-project - Reisverslag uit Aalst, België van Bart Wynant - WaarBenJij.nu 1ste+2de leerjaar: ALECHINSKY-project - Reisverslag uit Aalst, België van Bart Wynant - WaarBenJij.nu

1ste+2de leerjaar: ALECHINSKY-project

Door: Meester Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

14 Mei 2011 | België, Aalst

Wij zijn allemaal zeer fier op de resultaten van ons Alechinsy-project!!!
Het begon met een workshop in de Stedelijke Kunstacadelie. Barbara Thevelin liet ons daar kennis maken met het werk van de Belgische kunstenaar Pierre Alechinsky. Ze leerde ons ook enkele technieken en inzichten kennen van deze boeiende kunstenaar. Terug in de klas hebben we zijn kunstwerken nog meer bekeken en hebben we gezocht om met de 4 klassen van de eerste graad in zijn voetsporen te treden... en om er tegelijkertijd onze eigen inspiratie in te leggen. We kozen er voor om de 4 seizoenen als leidraad te nemen. Nadien hebben we tijdens verschillende lessen Beeldopvoeding gezocht naar sterke beelden om ons thema naar voren te brengen. Zo maakte in 2B elk kind zeker tussen de 10 en de 20 schetsen om er het juiste beeld uit te kunnen kiezen...
Het resultaat mag er zijn: 4 prachtige panelen die te bewonderen zijn in de traphal tunnen de eerste en tweede verdieping!
Je komt ze toch ook nog eens ter plaatse bezichtigen?