2A+2B Naar de papiermolen te Alsemberg - Reisverslag uit Aalst, België van Bart Wynant - WaarBenJij.nu 2A+2B Naar de papiermolen te Alsemberg - Reisverslag uit Aalst, België van Bart Wynant - WaarBenJij.nu

2A+2B Naar de papiermolen te Alsemberg

Door: Meester Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

14 Mei 2011 | België, Aalst

Deze leeruitstap is echt één van de toppers van het schooljaar! We vertrokken om helf 9 met enkele bereidwillige ouders naar Alsemberg. Daar bevindt zich een oude papierfabriek. Het zijn indrukwekkende gebouwen die ons echt een mooi stukje geschiedenis illustreren! Tijdens de rondleiding (waarbij vooral de enorme houten assen, tandwielen en stoommachine indruk maken) leerden we de verschillende stappen kennen in het maken van artisanaal papier. Nadien mochten we zelf aan de slag om onze eigen vellen papier te scheppen. Tussendoor konden we ook nog eens de prachtige omgeving verkennen!
Ons papier gebruikten we ondertussen al voor een kaartje ter gelegenheid van moederdag...

• 16 Mei 2011 - 06:48

Isabelle:

Oan vond het super, formidabel, fantastisch leuk. En zo fier als een gieter dat hij voor mama zelf papier had kunnen maken.

• 24 Mei 2011 - 18:17

Jonas 3A :